Toonaangevende consultants, vermogensbeheerders en andere deskundigen gaan in Pensioen Pro Partner Webinars in op vraagstukken en ontwikkelingen in het pensioenveld. Tijdens deze live uitzendingen van circa 45 minuten kunt u niet alleen meekijken maar direct reageren en vragen stellen.

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Na aanmelding ontvangt u de link voor de live uitzending.

4 oktober 15:00 - 16:00

Pensioen Pro Partner Webinar - Hosting WWF “Our Planet: Too Big To Fail”

Onderwerp:

Onze economie wordt fundamenteel ondersteund door de stabiliteit en veerkracht van de natuur. Door systemische gebreken van dezelfde economie is deze stabiliteit niet langer gegarandeerd. Daar zijn wij ons steeds meer bewust van. Maar hoe kan de financiële sector de planeet en daarmee haar eigen voortbestaan redden? En wat kunnen wij in Nederland doen? Tijdens de Pensioen Pro Partner Webinar, wordt dit verkend. Gemaakt door de Emmy®️ Award-winnende Silverback Films en WWF ‘Our Planet: Too Big To Fail’ verkent aan de hand van interviews met sectorleiders, de risico’s veroorzaakt door natuurverlies, de impact van huidige investeringen en de rol die de financiële sector kan spelen in het realiseren van een ware duurzame toekomst.

 
Pensioen Pro Partner Webinar is de trotse host van deze korte, doch spraakmakende WWF film. ‘Our Planet: Too Big To Fail’ biedt de context voor een ronde tafel discussie met WWF NL en sectorleiders over de cruciale rol en impact van de Nederlandse sector in de integratie van biodiversiteitsherstel in financiële beslissingen.

Bekijk de film hieronder:

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo

Angélique Laskewitz, Executive Director, VBDO

Angélique Laskewitz is directeur van VBDO, de Nederlandse Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Ze vervulde verschillende functies in verandermanagement, HR en bestuurlijke management- en adviesrollen bij financiële dienstverleners zoals RVS, AMEV, Fortis Bank Nederland, BNP Paribas Fortis en ASR Nederland. Als nevenactiviteit startte ze haar eigen adviesbureau Angélique Laskewitz Management & Consultancy (ALMC).

Caroline van Leenders, Senior beleidsmedewerker duurzame transities, RVO (& LNV)
Caroline van Leenders is doctor in milieuwetenschappen en werkt voor het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van Nederland aan het vergroenen van de financiële sector. De afgelopen 20 jaar heeft zij gewerkt aan transformationele systeemverandering op het gebied van duurzame energie, plantaardig voedsel en biodiversiteit. Sinds 2016 richt ze zich op het versnellen van de transitie naar een natuur-inclusieve financiële sector. Het samenbrengen van verschillende partijen is essentieel voor verandering. Van Leenders heeft verschillende communities of practice bijeengebracht, waarbij koplopers van elkaar leren.

Aaron Vermeulen
Director Green Finance, WWF NL
Aaron Vermeulen is hoofd van de Green Finance Unit bij WWF Nederland. Hij is ervan overtuigd dat een deel van de wereld natuurkapitaal kan worden geborgen door zowel haar economische waarde als de risico's op uitputting van natuur duidelijk te maken voor private en publieke partijen. Gedurende zijn carrière in Europa, Azië en het Midden-Oosten heeft Vermeulen gewerkt aan het opbouwen van partnerschappen met financiële instellingen om investeringen in natuurkapitaal te helpen vergroten. Bij WWF Nederland blijft hij zich inzetten voor een natuur-positieve financiële transitie.

Peter van der WerfEngagement Specialist, Robeco
Peter van der Werf is Senior Manager Engagement bij Robeco. Hij leidt de ontwikkeling van actieve dialoog op het onderwerp biodiversiteit en stuurt het brede engagement programma aan binnen het Active Ownership team. Van der Werf is een Advisory Committee member van de PRI Sustainable Commodities werk groep, Advisory Board member van de Finance for Biodiversity Pledge en is actief binnen de Roundtable on Sustainable Palm Oil in verschillende comités. Hij heeft een Master in Milieukunde behaald aan Wageningen University. 

Presentator:

Tom Jessen is één van de meest gevraagde hosts van Nederland. In 2020 werd hij verkozen tot Online Host of the Year. Op BNR Nieuwsradio geeft hij commentaar op economische ontwikkelingen. Ook maakt hij elke week podcasts over vermogensbeheer en fiduciair management. 

De Pensioen Pro Partner Webinars vallen niet onder verantwoordelijkheid van de redactie van Pensioen Pro

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.