Pensioen Pro Partner Webinar woensdag 10 mei 2023

14:00-15:00 u:

Duurzaam beleggen? (Terug) naar de tekentafel

In de serie live 'Pensioen Pro Partner Webinar' uitzendingen van maximaal 45 minuten, praten we met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Het publiek kan direct reageren en vragen stellen. 

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is gratis. U kunt zich registreren via onderstaande button. Na registratie ontvangt u de link een dag voor de live uitzending.

Duurzaam beleggen? (Terug) naar de tekentafel

In welk stadium uw pensioenfonds zich ook bevindt met duurzaam beleggen, als bestuurder is het belangrijk om regelmatig te beoordelen of u nog steeds op de juiste weg zit. Er vinden continue veranderingen plaats op het gebied van regelgeving, maatschappelijke normen en beleggingsoplossingen.

Daarom kan het raadzaam zijn soms terug te gaan naar de tekentafel en te toetsen of de duurzame aanpak daadwerkelijk volledig geïntegreerd is in het beleidskader. Wat betekenen de ontwikkelingen voor uw beleid? En is een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid wel echt noodzakelijk? 

In dit live webinar gaan Gertjan Medendorp en Anna Czylok, investment strategen en MVB-specialisten bij Aegon AM, en dr. Marcel Jeucken, directeur en adviseur bij SustFin, hier graag op in, zodat u doelgericht en gefocust bezig kunt blijven met de uitvoering van uw MVB-beleid.

Thema’s die aan bod komen:  
● Het duurzame beleidskader
● De roadmap
● ESG-risicobeheer
● Beleggen voor een betere wereld?

Het gesprek wordt gemodereerd door Tom Jessen.

Anna Czylok
Investment Strategist en MVB-specialist
Aegon Asset Management 

Anna Czylok is Investment Strategist en sinds 2015 werkzaam bij Aegon Asset Management. Zij is verantwoordelijk voor advisering rondom het strategisch beleggingsbeleid en is gespecialiseerd op het vlak van maatschappelijk verantwoord beleggen, financiële markten en beleggingsstrategieën.

Marcel Jeucken
CEO en adviseur
SustFin


Dr. Marcel Jeucken is oprichter en directeur van SustFin BV (www.sustfin.eu). SustFin biedt onafhankelijk advies en helpt financiële organisaties bij het integreren van duurzaamheid in strategieën en activiteiten. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring op dit vlak.

Gertjan Medendorp
Investment Strategist en MVB-specialist
Aegon Asset Management

Gertjan Medendorp, CFA, is Investment Strategist en sinds 2011 werkzaam bij Aegon Asset Management. Hij richt zich met name op de strategische beleggingsbeleidsadvisering en maatschappelijk verantwoord beleggen. Daarnaast heeft Medendorp ruime ervaring met asset liability management. 

Sprekers:

Presentator:

Tom Jessen is één van de meest gevraagde hosts van Nederland. In 2020 werd hij verkozen tot Online Host of the Year. Op BNR Nieuwsradio geeft hij commentaar op economische ontwikkelingen. Ook maakt hij elke week podcasts over vermogensbeheer en fiduciair management. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo

Aegon AM is verantwoordelijk voor de inhoud van deze uitzending. 
De redactie van Pensioen Pro draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.