Pensioen Pro Partner Webinar woensdag 4 oktober 2023

14:00-15:00 u:

Wtp en uw beleggingsportefeuille: nu echt aan de slag! 

In de serie live 'Pensioen Pro Partner Webinar' uitzendingen van maximaal 45 minuten, praten we met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Het publiek kan direct reageren en vragen stellen. 

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is gratis. U kunt zich registreren via onderstaande button. Na registratie ontvangt u de link een dag voor de live uitzending.

Wtp en uw beleggingsportefeuille: nu echt aan de slag! 

Er is de afgelopen 2 jaar al veel geschreven en gesproken over de invloed van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) op de beleggingsportefeuille. Waar dat nog vaak bij de theoretische verkenning bleef, is nu de fase aangebroken waarin we met een praktische en op elk pensioenfonds toegespitste aanpak aan de slag moeten.
In dit webinar lichten we toe hoe wij onze klanten adviseren over de stappen die gezet moeten worden om tot een portefeuille onder Wtp te komen.
Pensioenfondsbestuurder Caspar Vlaar zal met u delen hoe PF KPN keuzes maakt voor het nieuwe stelsel. Account CIO Niels Horst zal ingaan op de beleggingsoplossingen voor APF Stap. Gosse Alserda zal uitleggen hoe de risicohouding, die een belangrijke rol gaat spelen in het nieuwe stelsel, vertaald kan worden naar uw beleggingsportefeuille.


Het gesprek wordt gemodereerd door Tom Jessen.

Sprekers:

Gosse Alserda
Senior Investment Strategist
Aegon Asset Management 

Gosse Alserda is Senior Investment Strategist bij Aegon Asset Management en specialist op het gebied van het pensioenakkoord. Hij is gepromoveerd in finance aan de Erasmus Universiteit en is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Niels Horst
Account CIO
Aegon Asset Management 

Niels Horst is Account CIO bij Aegon Asset Management en eindverantwoordelijk voor alle onderdelen van de fiduciaire dienstverlening aan APF Stap: van strategisch beleggingsadvies tot aan implementatie van het beleggingsbeleid en verantwoording daarover.

Caspar Vlaar
Uitvoerend bestuurslid en voorzitter Beleggingscommissie Pensioenfonds KPN

Caspar Vlaar is uitvoerend bestuurslid en voorzitter Beleggingscommissie Pensioenfonds KPN. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de opzet en ontwikkeling van het MVB-beleid met bijzondere aandacht voor de thema’s klimaat, water en technologie. 

Presentator:

Tom Jessen is één van de meest gevraagde hosts van Nederland. In 2020 werd hij verkozen tot Online Host of the Year. Op BNR Nieuwsradio geeft hij commentaar op economische ontwikkelingen. Ook maakt hij elke week podcasts over vermogensbeheer en fiduciair management. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo

Aegon AM is verantwoordelijk voor de inhoud van deze uitzending. 
De redactie van Pensioen Pro draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.