De Energeia Energy Day komt er weer aan! Vorig jaar was de eerste post-corona-editie van dit jaarlijkse evenement, en dat smaakt naar meer. Maak u dus op voor een nieuwe congresdag vol met relevante sprekers over urgente en actuele onderwerpen op maandag 11 november in de Jaarbeurs in Utrecht.

In 2023 stond de Energeia Energy Day in het teken van de grootschalige verbouwing die nodig is om in 2050 een klimaatneutrale economie te realiseren, en in 2024 borduren we hier onverminderd op voort. Want hoewel er al veel gebeurt, er moet nog zoveel meer. En uitdagingen zijn er in overvloed. 

Recent sloten de formerende partijen een hoofdlijnenakkoord, dat nog veel aan duidelijkheid te wensen over laat op gebied van energie en klimaat. Die duidelijkheid zal er in november waarschijnlijk wel zijn, en dat zal dan zeker onderwerp worden van gesprek.

Het hoofdlijnenakkoord laat zien dat energiezekerheid een belangrijk aandachtspunt is van de nieuwe regering. Over wat daarvoor nodig is, daar weet de nieuwe CEO van Gasunie Willemien Terpstra alles van. Ook zal zij als openingsspreker het publiek meenemen in de ontwikkelingen rond waterstof.

 

 

 

Maar ook andere onderwerpen dringen om aandacht. De congestieproblematiek, de chaos rond de warmtetransitie, het niet van de grond komen van investeringen in waterstof, de onzekere vooruitzichten voor de offshore windsector, de discussie over welke industrie in Nederland toekomst heeft – er is veel te bespreken. Aan de redactie van Energeia de taak om de meest urgente onderwerpen bij de kop te pakken. Houd u voor updates rond het programma daarom deze website in de gaten!

De Energeia Energy Day 2024 wordt een dag gevuld met actuele en toekomstige ontwikkelingen, lichtpuntjes en flessenhalzen, innovaties en beleidskeuzes. Een dag ook waar u in contact komt met vakgenoten, nieuwe contacten legt en oude bekenden ontmoet. Als energieprofessional kunt u dit congres niet missen.

Met andere woorden: graag tot ziens op de Energeia Energy Day 2024, op 11 november in Utrecht!

Een terugblik op de Energeia Energy Day 2023:

Hieronder vindt u een link naar de aftermovie van de Energeia Energy Day 2023. Een mooie compilatie van de diverse presentaties en discussies.