Pensioen Pro Partner Webinar woensdag 7 september 2022

14:00-15:00 u:

Duurzaamheid in indexbeleggen: Een toekomstgerichte aanpak

In de serie live 'Pensioen Pro Partner Webinar' uitzendingen van maximaal 45 minuten, praten we met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Het publiek kan direct reageren en vragen stellen. 

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is gratis. U kunt zich registreren via onderstaande button. Na registratie ontvangt u de link een dag voor de live uitzending.

Onderwerp:

Duurzaamheid in indexbeleggen: Een toekomstgerichte aanpak

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor pensioenfondsen. De duurzaamheidsvisie van het pensioenfonds verpakken in een maatwerk index is een van de opties om duurzaam te beleggen. Hoe kun je duurzaamheid efficiënt en toekomstgericht implementeren in een index?

In dit live webinar gaan Joop Huij (Hoofd Sustainable Index Solutions Robeco) en Frank Wirds (Client Portfolio Manager Sustainable Index Solutions) in gesprek over duurzaamheid in indexbeleggen. Zij laten graag zien hoe beleggers ‘sustainable indices’ als duurzaam alternatief voor passief kunnen zien.

Sinds 2015 biedt Robeco maatwerk indexoplossingen aan grote internationale beleggers. Duurzaamheidsintegratie speelde vaak een grote rol in deze oplossingen. 

Het Robeco Sustainable Index Solutions team heeft, in samenwerking met Robeco’s Klimaat- en SDG-specialisten, diverse papers en artikelen  gepubliceerd. De belangrijkste vraagstukken van deze artikelen worden in dit webinar besproken:

  • SDG vs ESG: wat vertelt de markt ons?
  • Klimaat: Zijn CO2 emissie maatstaven toereikend in het onderscheiden van 'Climate Leaders' en 'Climate Laggards'? Een introductie van ‘Climate Beta’, een innovatieve maatstaf voor klimaatrisico
  • Wat zijn de beleggingsimplicaties van duurzaamheidsintegratie voor een passieve indexbelegger?
     

Sprekers:

Joop Huij 
Head of Sustainable Index Solutions
Robeco

Joop Huij, Head of Sustainable Index Solutions, is verantwoordelijk voor indices bij Robeco. Joop is tevens parttime hoogleraar Finance aan de Rotterdam School of Management. Hij heeft gepubliceerd in verschillende wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Journal of Banking and Finance, Journal of Empirical Finance, Journal of Financial Markets, en Financial Analyst Journal. Joop begon zijn carrière bij Robeco als onderzoeker in 2007. In 2002 werd hij gepromoveerd tot onderzoeker. Hij behaalde zijn PhD in Finance aan de Rotterdam School of Management en zijn Master in Informatics & Economics (cum laude) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Frank Wirds 
Client Portfolio Manager
Robeco

Frank Wirds is Client Portfolio Manager Sustainable Index Solutions bij Robeco in Rotterdam. In deze functie ondersteunt hij Robeco's wereldwijde salesforce en doet hij klant- en consultantbijeenkomsten, spreekt hij op conferenties en geeft seminars over Robeco's sustainable index research en producten. Hij is sinds maart 2012 Client Portfolio Manager en kwam in 2006 bij Robeco in dienst. Hij heeft acht jaar gewerkt als Client Portfolio Manager Quant Equities in Hongkong voor de regio Azië-Pacific en hij heeft gewerkt als Product Specialist (Quant) Emerging Markets Equities bij Robeco Investment Management in New York. Frank heeft een Master in Financiële Economie van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is CFA® charterholder.

Presentator:

Tom Jessen is één van de meest gevraagde hosts van Nederland. In 2020 werd hij verkozen tot Online Host of the Year. Op BNR Nieuwsradio geeft hij commentaar op economische ontwikkelingen. Ook maakt hij elke week podcasts over vermogensbeheer en fiduciair management. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo

Robeco is verantwoordelijk voor de inhoud van deze uitzending. 
De redactie van Pensioen Pro draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.