Pensioen Pro Partner Webinar woensdag 12 oktober 2022

14:00-15:00 u:

De beleggingscyclus in het nieuwe stelsel: wat gaat er veranderen?

In de serie live 'Pensioen Pro Partner Webinar' uitzendingen van maximaal 45 minuten, praten we met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Het publiek kan direct reageren en vragen stellen. 

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is gratis. U kunt zich registreren via onderstaande button. Na registratie ontvangt u de link een dag voor de live uitzending.

De beleggingscyclus in het nieuwe stelsel: wat gaat er veranderen?

Hoe verandert de beleggingscyclus doordat uw fonds overstapt naar het nieuwe pensioenstelsel en waar zitten de verschillen tussen SPR en FPR? Welke factoren zijn hier van invloed op, in welke mate, en hoe komen we tot het juiste beleggingsbeleid, passend bij de risicohouding van de deelnemers?

In dit live webinar nemen Gosse Alserda (Senior Investment Strategist en specialist pensioenakkoord) en Karin Roeloffs (Hoofd Fiduciair Management) van Aegon Asset Management samen met Mark Irwin (Senior ALM-consultant bij Ortec Finance), u mee in dit actuele onderwerp.

Thema’s die aan bod komen: 
● Risicopreferentieonderzoek integreren in de beleggingscyclus

● Lifecycles ontwerpen

● Toepassen maatschappelijk verantwoord beleggen in het nieuwe stelsel

● Liquiditeit in de portefeuille

Sprekers:

Gosse Alserda
Senior Investment Strategist, 
Aegon Asset Management 

Gosse Alserda is Senior Investment Strategist bij Aegon Asset Management en specialist op het gebied van het pensioenakkoord. Gosse is gepromoveerd in finance aan de Erasmus Universiteit en is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Mark Irwin
Senior ALM-consultant
Ortec Finance

Mark Irwin is Senior ALM-consultant bij Ortec Finance. Zijn werkzaamheden richten zich met name op de Wet toekomst pensioenen. Aan de ene kant door pensioenfondsen en sociale partners te begeleiden bij de overgang naar het nieuwe stelsel. Voor Ortec Finance was Mark werkzaam bij TKP Pensioen en Towers Watson. 

Karin Roeloffs
Hoofd fiduciair management, Aegon Asset Management

Karin Roeloffs is hoofd fiduciair management bij Aegon Asset Management. Karin heeft ruim 30 jaar ervaring met het beleggen voor institutionele partijen. Zij heeft gewerkt bij ABN AMRO Asset Management, APG Asset Management, Mercer en Avida International.

Presentator:

Tom Jessen is één van de meest gevraagde hosts van Nederland. In 2020 werd hij verkozen tot Online Host of the Year. Op BNR Nieuwsradio geeft hij commentaar op economische ontwikkelingen. Ook maakt hij elke week podcasts over vermogensbeheer en fiduciair management. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo

Aegon AM is verantwoordelijk voor de inhoud van deze uitzending. 
De redactie van Pensioen Pro draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Uitzending gemist:

Click here to view our archive and replay previous episodes.

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.