Pensioen Pro LIVE

Iedereen pensioen
Over de witte vlek, zelfstandigen zonder pensioen en pensioenplicht

In de serie live uitzendingen 'Pensioen Pro Live' van drie kwartier tot maximaal een uur gaan wij in gesprek met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Waarbij het publiek niet alleen meekijkt, maar ook direct kan reageren en vragen kan stellen.

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Na aanmelding ontvangt u de link voor de live uitzending.

Woensdag 14 december van 14:00 - 15:00

Iedereen pensioen
Over de witte vlek, zelfstandigen zonder pensioen en pensioenplicht

Een kleine twee miljoen werkenden bouwen geen of amper pensioen op. ‘Witte werknemers’, die niet meedoen aan een pensioenregeling, en zelfstandigen die niets regelen. De politiek wil dat aantal komende vijf jaar halveren. Maar waarom zou nu wel lukken wat afgelopen jaren niet lukte? Waarom geen pensioenplicht?

Daarover praten we in de volgende aflevering van Pensioen Pro Live, op woensdag 14 december, van 14 tot 15 uur.

Met Willem Noordman (FNV), Jurre de Haan (VNO-NCW), Henk Nijboer (PvdA), Fieke van der Lecq (Vrije Universiteit) en Paul Citroen (Pensioenfonds Horeca&Catering).

De discussie wordt geleid door Pensioen Pro-redacteuren André de Vos en Maarten van Wijk.

Panelleden:

Paul Citroen
Pensioenfonds Horeca&Catering

Jurre de Haan VNO-NCW

Fieke van der Lecq
Vrije Universiteit

Henk Nijboer
PvdA

Willem Noordman FNV

Presentators:

André de Vos is sinds februari 2019 hoofdredacteur print en events van Pensioen Pro. Hij begon in 1992 als freelance financieel journalist en schreef voor diverse financiële vakbladen, voor het Financieele Dagblad en vanaf 2009 voor IPNederland, wat later Pensioen Pro werd. Hij is ook initiatiefnemer van de Masterclasses Financiële Journalistiek, een langlopende serie cursussen om journalisten bij te spijkeren in financiële zaken.

Maarten van Wijk is hoofdredacteur online bij Pensioen Pro, waar hij sinds eind 2013 als redacteur werkt. Voorheen werkte hij onder meer zes jaar voor het Algemeen Dagblad, eerst als redacteur Geld & Recht en de laatste vier jaar als financieel en economisch redacteur.

Zijn er onderwerpen die u graag aan de orde ziet komen in een Pensioen Pro Live uitzending? Laat het ons weten!

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.