Pensioen Pro LIVE

In de serie live uitzendingen 'Pensioen Pro Live' van drie kwartier tot maximaal een uur gaan wij in gesprek met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Waarbij het publiek niet alleen meekijkt, maar ook direct kan reageren en vragen kan stellen.

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is kosteloos. U kunt zich aanmelden via onderstaande knop. Na aanmelding ontvangt u de link voor de live uitzending.

23 juni van 14:00 - 15:00

Rente in het nieuwe stelsel

Onderwerp:

Ook in het nieuwe pensioenstelsel blijft het renterisico gewoon bestaan. Maar gaan we straks meer of minder renterisico afdekken? Of meer voor ouderen en juist minder voor jongeren? Is dat wel zo logisch als op het eerste gezicht lijkt? En wat moeten fondsen doen met hun renteafdekking in aanloop naar het nieuwe stelsel. Deze en verwante vragen bespreken we in de volgende aflevering van Pensioen Pro Live op woensdag 23 juni, van 14 tot 15 uur.

Mede mogelijk gemaakt door:

logo

Sprekers:

Dominique Dijkhuis is bestuurder bij het pensioenfonds van DNB en de Metaal en Techniek sector en lid van de Raad van Toezicht van pensioenfonds van Akzo en Nouryon. Haar aandachtsgebied is vermogensbeheer. Tevens is zij bestuurder bij Stichting Tuchtrecht Banken. Hiervoor bekleedde zij verschillende toezichthoudende en leidinggevende functies bij DNB en de AFM. Daarvoor heeft zij ruim elf jaar als professioneel vermogensbeheerder gewerkt bij BMO en DNB. Dijkhuis studeerde financiële economie aan de VU. 

Marcel Kruse is sinds 2019 werkzaam voor Milliman en verantwoordelijk voor de vermogensbeheeractiviteiten van Milliman in Nederland. Als director of porfolio solutions ontwikkelt hij samen met zijn team beleggings- en overlay strategieën voor institutionele beleggers zoals pensioenfondsen. Een belangrijk onderdeel van zijn rol is het implementeren van deze strategieën en het monitoren van de performance en de balansrisico’s.

Marcel Lever is sinds 2019 werkzaam bij de Pensioenfederatie, waar hij adviseert over het nieuwe pensioenstelsel. Hij is tevens secretaris van de Commissie Actuariaat en de Onderzoeksgroep Financieel. Hij faciliteert kennisopbouw en kennisdeling rond risicohouding en beleggingsbeleid, evenwichtigheid van de transitie naar het nieuwe stelsel en effectieve inzet van de solidariteitsreserve. In een vorige functie bij het CPB heeft hij onderzoek gedaan naar afdekking van renterisico in collectieve en persoonlijke pensioencontracten.

Presentators:

André de Vos is sinds februari 2019 hoofdredacteur print en events van Pensioen Pro. Hij begon in 1992 als freelance financieel journalist en schreef voor diverse financiële vakbladen, voor het Financieele Dagblad en vanaf 2009 voor IPNederland, wat later Pensioen Pro werd. Hij is ook initiatiefnemer van de Masterclasses Financiële Journalistiek, een langlopende serie cursussen om journalisten bij te spijkeren in financiële zaken.

Sameer van Alfen richt zich voor Pensioen Pro op artikelen over pensioenbeleggen. Hij werkte eerder voor DFT. In 2017 verscheen de tweede druk van zijn boek ‘De Freule: het verhaal van de verdwenen miljoenen’.

Zijn er onderwerpen die u graag aan de orde ziet komen in een Pensioen Pro Live uitzending? Laat het ons weten!

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.