Pensioen Pro Partner Webinar woensdag 15 november 2023

14:00-15:00 u:

Infrastructuur: een toekomstgerichte beleggingscategorie

Een webinar van BlackRock en Stichting Pensioenfonds Essity

In de serie live 'Pensioen Pro Partner Webinar' uitzendingen van maximaal 45 minuten, praten we met topmensen uit de pensioen- en beleggingswereld. Het publiek kan direct reageren en vragen stellen. 

Wilt u een live uitzending bijwonen? Deelname is gratis. U kunt zich registreren via onderstaande button. Na registratie ontvangt u de link een dag voor de live uitzending.

Onderwerp:

Infrastructuur: een toekomstgerichte beleggingscategorie

Infrastructuur kan voor pensioenfondsen een aantrekkelijke aanvulling op de portefeuille vormen. Met het oog op rendement en spreiding, maar ook in het kader van duurzaamheidsdoelen. Een bijkomend voordeel van deze veelzijdige beleggingscategorie is de mogelijke inflatieprotectie, dankzij de flexibiliteit van de onderliggende contracten.

Infrastructuur is een gevarieerde beleggingscategorie met een sterk toekomstgericht karakter, die bij uitstek kan profiteren van het streven naar meer duurzaamheid van overheden en bedrijfsleven. Hoewel veel pensioenfondsen de aantrekkelijke kanten van infrastructuur zien, heerst er nog veel onzekerheid over dit type beleggingen. Mede daardoor is infrastructuur nog ondervertegenwoordigd in portefeuilles.
In dit webinar laten Freek Spoorenberg en Donné Hendrick van BlackRock en Mathijs van Gool van Stichting Pensioenfonds Essity hun licht schijnen over wat infrastructuur interessant maakt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je erin kunt beleggen.

Het gesprek wordt gemodereerd door Tom Jessen.

Sprekers:

Mathijs van Gool
Uitvoerend bestuurder en
Voorzitter investeringscommissie
Stichting Pensioenfonds Essity 

Mathijs van Gool heeft bij Stichting Pensioenfonds Essity ruime ervaring opgedaan met het fiduciair managementmodel en met infrastructuur als onderdeel van een breed gespreide portefeuille. Het pensioenfonds was het eerste Multi-opf in Nederland.

Donné Hendrick
Institutional Client Business
BlackRock Nederland

Donné Hendrick onderhoudt met zijn team de relaties met institutionele klanten in Nederland. Als lid van het BlackRock Alternative Specialists-team ondersteunt hij daarnaast klanten bij de implementatie van alternatieve beleggingensoplossingen. 

Freek Spoorenberg
BlackRock Infrastructure Equity


Freek Spoorenberg is binnen het wereldwijde Infrastructure Equity-team van BlackRock verantwoordelijk voor de productstrategie. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de infrastructuur- en hernieuwbare energie-activiteiten van BlackRock.

Presentator:

Tom Jessen is één van de meest gevraagde hosts van Nederland. In 2020 werd hij verkozen tot Online Host of the Year. Op BNR Nieuwsradio geeft hij commentaar op economische ontwikkelingen. Ook maakt hij elke week podcasts over vermogensbeheer en fiduciair management. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo

BlackRock is verantwoordelijk voor de inhoud van deze uitzending. 
De redactie van Pensioen Pro draagt voor deze inhoud geen verantwoordelijkheid.

Uitzending gemist:

U kunt de afgelopen uitzendingen hier bekijken en afspelen.