Podcasts

Opvallend en effectief uw doelgroepbereiken?
Voeg podcastsponsoring toe aan uw mediamix. 
Aandacht en impact, altijd en overal.

Significante verhoging Merk KPI’s*
• Awareness + 89%
• Merkvoorkeur + 24% 
• Merkoverweging + 57%
• Aankoopintentie + 14%
*Bron: Exposed vs. Non-exposed. BBC Audio Activated Research 2019, Podcastmonitor 2021 Q4

Waarom podcastsponsoring van Energeia?
√ Gebruik de journalistieke podcastreeks ook binnen de eigen kanalen. 
√ Lift mee op de autoriteit en community van Energeia. 
√ Weinig handling, zowel podcast als mediamiddelen door Energeia ontwikkeld. 
√ Snel op te starten en bij succes gemakkelijk te verlengen / uit te breiden.
√ Energeia is al bijna een kwart eeuw de leidende journalistieke informatiebron voor de Nederlandse energiemarkt en wordt gelezen door energieprofessionals in meer dan 400 bedrijven en organisaties.
√ Profiteer van het bereik van de mediapartnership omlijstingscampagne ter promotie van de podcasts. 
    - Sponsorvermeldingen in printadvertenties in het FD, banners op het FDMG netwerk, advertorials in de nieuwsbrieven van het FD en BNR, radiospots op BNR Nieuwsradio en uiteraard de redactionele aandacht in de eigen kanalen van Energeia. 

De Week van Energeia bestaat sinds september 2022 en is dé podcast voor de energieprofessional. Elke vrijdag praten redacteuren van Energeia u in een minuut of twintig bij over de belangrijkste ontwikkelingen in de complexe energiewereld, onder leiding van Ilse Akkermans.
Frequentie: wekelijks. 1.700 unieke luisteracties per aflevering.

Energeia Carbon Podcast. Verschijnt sinds maart 2022 met jaarlijks 10 nieuwe afleveringen. Waar seizoen 1 (2022) van de Energeia Carbon Podcast vooral inging op het verleden en het nu van CO2-emissies, werd in seizoen 2 het blik gericht op de toekomst. Het tweede seizoen gaat over vrijwillige markten, de relatie tussen vrijwillige en verplichte CO2-markten en negatieve emissies. In 2050 zullen nog niet alle sectoren helemaal zonder fossiele brandstoffen kunnen en om die resterende CO2-uitstoot te compenseren, zullen er dus negatieve emissies plaats moeten vinden, of, zoals het tegenwoordig meestal wordt genoemd: carbon removals. Welke technieken zijn er? Hoe kunnen carbon removals een plek krijgen in bestaande systemen als het ETS, of moeten er nieuwe constructies opgetuigd worden? Wat kunnen we leren van commerciële initiatieven zoals de Gold Standard en Verra, waarmee veel niet-ETS-bedrijven nu al hun CO2-uitstoot compenseren? Hoe kunnen we erop vertrouwen dat er met projecten ook daadwerkelijk en voor lange tijd CO2 uit de atmosfeer gehaald wordt? Seizoen 3, tbd.
Frequentie: 3 wekelijks. 2.400 unieke luisteracties per aflevering.

Voetnoten verschijnt sinds januari 2023 bij Energeia. Voetnoten: taaie rapporten in drie kwartier uitgelegd. Energierapporten zijn verplichte kost voor iedereen die de energietransitie wil begrijpen. Maar waar haal je de tijd vandaan om die studies tot aan de voetnoten door te lezen? Daar heeft Energeia de oplossing voor: Voetnoten, de podcast waarin complexe rapporten, studies en droge teksten helder en begrijpelijk worden besproken door energiedeskundigen Laetitia Ouillet en Sabine Sluijters.
Frequentie: maandelijks. 2.400 unieke luisteracties per aflevering.