Sprekers

Gosse Alserda
Gosse Alserda
Senior Investment Strategist
Aegon Asset Management
Gosse Alserda is sinds 2017 werkzaam bij Aegon Asset Management als Senior Investment Strategist. Hij adviseert institutionele klanten over hun strategisch beleggingsbeleid. Daarnaast houdt Alserda zich bezig met beleggingsonderzoek rondom Wtp. Naast zijn rol bij Aegon AM is hij verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen als docent en gastonderzoeker. Gosse is afgestudeerd (MSc) en gepromoveerd (PhD) in Finance aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is zowel CFA, CAIA als FRM charterholder.

Dirk Bezemer
Dirk Bezemer
Hoogleraar Economie
Rijksuniversiteit Groningen
Dirk Bezemer is hoogleraar economie in Groningen. Hij publiceerde internationaal vergelijkend onderzoek naar hypotheekmarkten en woningprijzen, financiële crises, kapitaalstromen en pensioenstelsels. Over de Nederlandse economie publiceerde hij recent verschillende wetenschappelijke artikelen en het boek Een Land van Kleine Buffers (Pluim Uitgeverij, 2020). Hij is een regelmatige gesprekspartner in de Tweede Kamer en bij Nederlandse beleidsinstellingen en het maatschappelijk middenveld. Bezemer schrijft een economiecolumn in De Groene Amsterdammer en is lid van het Sustainable Finance Lab.

T.A.H. Boeijen
T.A.H. Boeijen
Strategisch ALM-adviseur
PGGM
Dick Boeijen is sinds 2002 werkzaam bij PGGM, als adviseur op het gebied van actuariaat en ALM. Dick studeerde wiskunde en actuariële wetenschappen. Boeijen is, zowel binnen als buiten PGGM, zeer nauw betrokken bij de discussie over de toekomst van ons pensioenstelsel.

J.P.M. Bonenkamp
J.P.M. Bonenkamp
Expert Strategist
APG Asset Management
Jan Bonenkamp is werkzaam als Expert Strateeg ALM bij APG Asset Management. Daarvoor heeft hij gewerkt op het Centraal Planbureau als pensioenspecialist. Jan heeft algemene economie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg op een proefschrift over de economische meerwaarde van collectieve pensioenen.

S. Dijk
S. van Dijk
Principal Director
Keylane
Als principal director binnen Keylane op het gebied van leven en pensioen houd ik mij bezig met het uitdenken van complexe automatiserings- en transitie trajecten en daarbij het toepassen van SaaS-oplossingen voor pensioenuitvoerders. Met een automatiserings- en bedrijfskundige achtergrond in combinatie met een jarenlange ervaring in het pensioendomein ben ik altijd op zoek naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen binnen de pensioenuitvoering en de pensioenindustrie.

Guillermo Felices
Guillermo Felices
Principal and Investment Strategist
PGIM Fixed Income
Guillermo Felices is a Principal and Investment Strategist at PGIM Fixed Income. He’s responsible for designing macro-based investment strategy across asset classes. Prior to joining the Firm in 2021, Felices was Head of Investment Strategy and a member of the Multi-Asset Investment Committee at BNP Paribas Asset Management. Previously, he was Head of Asset Allocation Research for Europe at Barclays, having joined in 2011 as Head of Foreign Exchange Strategy for Europe. Earlier, he was a Senior Global Macro Strategist at Citi (2007-2011) and a Senior Economist at the Bank of England (2002-2007).

T. Kocken
T. Kocken
Oprichter
Cardano
Theo Kocken is oprichter van Cardano en voorzitter van de Stichting Cardano Development, gericht op het verbeteren van financiële infrastructuur en vergroting van de financiële inclusie in lage inkomenslanden. Verder is hij hoogleraar Risk Management aan de VU en NWU (Zuid Afrika). Hij heeft als hobby het maken van documentaires.

David McIntyre
David McIntyre
Investment Manager
Baillie Gifford
David McIntyre is Investment Manager in het Multi Asset Team en is CFA Charterholder. Hij kwam in 2008 bij Baillie Gifford en werkte aanvankelijk in de Fixed Income en European Equity Teams. McIntyre werkte eerder voor KPMG en kwalificeerde in 2007 als Chartered Accountant. Hij studeerde in 2004 af als BA in Geschiedenis en Politiek aan de Universiteit van Oxford.

Jitzes Noorman
Jitzes Noorman
Director Delegated CIO & Investment Strategist
Columbia Threadneedle Investment
Jitzes Noorman is als Delegated CIO in het fiduciaire team van Columbia Threadneedle Investments verantwoordelijk voor de beleggingen van meerdere Nederlandse pensioenfondsen en tevens werkzaam als Investment Strateeg. Eerder werkte Noorman bij MN Services als senior fondsbeheerder Special Investments en Hedge Funds. Daarvoor was hij monetair econoom, fixed income strateeg en credit structurer bij Rabobank International en was hij betrokken bij het FTK Pension Fund Advisory Team. Hij is lid van de ALM Commissie van CFA Society Netherlands VBA.

C.P.M. Oorschot
C.P.M. van Oorschot
Divisiedirecteur Toezicht Pensioenfondsen
DNB
Cindy van Oorschot is sinds mei 2019 Divisiedirecteur Toezicht Pensioenfondsen bij DNB. Zij studeerde Financial Economics aan Tilburg University. Tevens is zij lid van NETSPAR Stichtingsraad, van de Adviesraad van het Erasmus Platform for Sustainable Value Creation, lid van de Raad van Toezicht van Talent Primair en lid bestuur Stichting Universiteitsfonds Tilburg. Verder is van Oorschot voorzitter van het bestuur van het Depositogarantiefonds, voorzitter van het bestuur van het Afwikkelingsfonds en voorzitter en bestuurslid bij de Stichting Beleggers Compensatiefonds. Tevens is ze programmadirecteur Duurzaamheid binnen DNB.

Roger Planje
Roger Planje
Programmadirecteur Pensioenen
SZW
Roger Planje is tussen 2008 en 2015 werkzaam geweest bij het ministerie van Economische Zaken in diverse functies. Van 2015 tot 2020 bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als afdelingshoofd woningcorporaties, directie Woningmarkt. Sinds begin 2020 namens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betrokken bij de herziening van het pensioenstelsel, programmadirecteur Pensioenen.

P. Roos
P. Roos
Commercial Director
Lumera
Peter Roos is Commercial Director at Lumera where he is responsible for bringing the Lumera core system to Europe through customers and partners. Previously he held several executive positions in the Swedish Life and Pension industry. He has a strong background in business development of pension schemes and has also been Sales Director for the second largest intermediary company in Sweden. Roos holds a Master of Business degree from Uppsala University.

D.J.A. Somefun
D.J.A. Somefun
Head of Multi-Asset & Solutions in Quant Research Group
BNP Paribas Asset Management
Koye Somefun is Head of Multi-Asset & Solutions in Quant Research Group bij BNP Paribas Asset Management. Hij begon in 2007 bij Fortis Investment, later opgegaan in BNPP AM. Voor zijn huidige functie was Somefun o.a. hoofd quant strategieën voor het Multi-Asset team in Londen. Voor BNPP AM werkte hij bij Robeco, het Centrum voor Wiskunde en Informatica en Ortec. Somefun heeft een PhD in economie en een master in toegepaste wiskunde van de University of Notre Dame in de VS.

Jeroen Van Schaik
Jeroen van Van Schaik
Principal Consultant
Keylane
Als principal consultants binnen Keylane op het gebied van leven en pensioen houden wij ons bezig met het uitdenken van complexe automatiserings- en transitie trajecten en daarbij het toepassen van SaaS-oplossingen voor pensioenuitvoerders. Met een automatiserings- en bedrijfskundige achtergrond in combinatie met een jarenlange ervaring in het pensioendomein zijn wij altijd op zoek naar duurzame oplossingen voor de uitdagingen binnen de pensioenuitvoering en de pensioenindustrie.

A. Vos
A. de Vos
Hoofdredacteur print & events
Pensioen Pro
André de Vos is sinds februari 2019 hoofdredacteur print en events van Pensioen Pro. Hij begon in 1992 als freelance financieel journalist en schreef voor diverse financiële vakbladen, voor het Financieele Dagblad en vanaf 2009 voor IPNederland, wat later Pensioen Pro werd. Hij is ook initiatiefnemer van de Masterclasses Financiële Journalistiek, een langlopende serie cursussen om journalisten bij te spijkeren in financiële zaken.

Bas Werker
Bas Werker
Professor of Finance and Econometrics
Tilburg University
Bas Werker is professor of Finance and Econometrics at Tilburg University. His research interests cover various fields in asset pricing and asymptotic statistics. He's currently associate editor for the Journal of Econometrics and the Journal of Financial Econometrics. In the past he has been affiliated to Université de Sciences Sociales in Toulouse and the Université Libre de Bruxelles. He has taught courses in econometrics, investment analysis, and statistics at both the undergraduate and graduate level in various schools around the world. Moreover he supervises several Ph.D. students. He is a Fellow of the Society for Financial Econometrics and Netspar researcher coordinator. Werker's societal research interests are in pension system design and data science applications.

Maarten Wijk
Maarten van Wijk
Hoofdredacteur online
Pensioen Pro
Maarten van Wijk is hoofdredacteur online bij Pensioen Pro, waar hij sinds eind 2013 als redacteur werkt. Voorheen werkte hij onder meer zes jaar voor het Algemeen Dagblad, eerst als redacteur Geld & Recht en de laatste vier jaar als financieel en economisch redacteur.